Scanare 3D

Servicii

Scanare 3D

Scanarea 3D este una dintre cele mai noi metode de masurate. Instrumentul folosit este scannerul laser. Acesta poate masura mii sau milioane de puncte pe secunda…

Fotogrammetrie

Fotogrammetria este stiinta care se ocupa cu determinarea in timp si spatiu a obiectelor fixe, mobile sau deformabile si cu reprezentrea lor fotografica, grafica sau numerica pe baza de fotografii.

BIM

Intr-o era a informatiei digitale, in care tehnologiile avanseaza intr-un ritm alert, domeniul constructiilor nu a fost privat de acest progres. Acest progres este conceptul sub numele de BIM

Combined ShapeCreated with Sketch.

De la Start pana la final -
Un singur furnizor de servicii

Scanare 3D

Masuratori precise - Echipamente profesionale - Softuri performante - Personal cu experienta.

Prelucrare date

Scanarea 3D este una dintre cele mai noi metode de masurare. Instrumentul folosit este scannerul laser. Acesta poate masura mii sau milioane de puncte pe secunda, rezultatul masuratorilor purtand denumirea de „nor de puncte”. Acesta poate fi prelucrat cu softuri specifice si exportat in format CAD sau alte formate.

Avantaje

informatiile exacte ale obiectivului scanat; scanarea se poate executa atat ziua cat si noaptea, afara sau in interior informatiile scanate pot fi accesate oricand ulterior fara o alta vizita in santier viteza masuratorilor: mii de puncte masurate pe secunda. Echipa noastra de scanare realizeaza scanare 3D in domeniile: imobiliar, industrial, energic, petro-chimic, infrastructura, arheologie, asigurari, in orice punct de pe glob.

Ai un proiect? Contacteaza-ne!

Va oferim consultanta si informatii specifice fara nici o obligatie contractuala

Sectoare in care suntem specializati

Scanare in sectorul imobiliar

Poate zona cu cea mai mare aplicabilitate a scanarii 3D este scanarea de cladiri atat cele locuibile cat si cele industriale. In urma scanarii 3D se obtin informatii complete despre o cladire, permitand o analiza complexa a acesteia: de la fatade si pereti, la pardoseli si sarpante. Analiza se poate face atat din punct de vedere al pozitionarii si dimensionarii unor elemente pana la o analiza calitativa a cladirii in ceea ce priveste degradarile si eventuale fisuri in elementele structurale. Informatiile obtinute sunt destinate specialistilor din domeniu: arhitecti, proiectanti, constructori, restauratori etc.
Datele obtinute in urma scanarii 3D pot fi accesate ulterior fara a mai fi necesara o vizita in teren.

Livrabilele in urma scanarii 3D sunt:

relevee 2D: plan nivel, fatade, sectiuni, plan sarpanta etc
planeitate pardosele
verticalitate stalpi
model 3D
Mesh cu textura
nor de puncte

Scanare sectorul transporturi - infrastructura

Scanarea 3D este o metoda foarte utila in sectorul transporturi: de la scanare 3D de drumuri si autostrazi, la scanare 3D de cai ferate si tunele, poduri, pista aeroporturi etc.

Precizia milimetrica si densitatea foarte mare de puncte masurate ii ajuta pe specialistii din domeniu in luarea unor decizii.

In urma prelucrarii scanarilor 3D se pot realiza automat, cu softuri specialziate, sectiuni transversale sau longitudinale utilizate in verificarea respectarii diferitelor elemente proiectate precum planeitatea unor drumuri, autostrazi, platforme aeronautice etc. Principalele avantaje fata de masuratorile clasice sunt date de timpul scurt de achizitie a unui numar foarte mare de puncte masurate si de precizia milimetrica a acestor masuratori.

Scanare in sectorul energetic si petro-chimic

Scanarea 3D este deseori utilizata pentru realizarea documentatiei As-Built sau pentru realizarea masuratorilor necesare la proiectarea de noi instalatii in ccadrul rafinariilor sau a altor constructii specifice domeniului energetic datorita complexitatii obiectivelor si a preciziei necesare in realizarea acestor documentatii. Numarul si desitatea mare a obiectelor si a detaliilor fac foarte dificila folosirea masuratorilor clasice. Aceasta industrie se preteaza perfect pentru scanarea 3D.

De asemenea un alt factor important in alegerea scanarii 3D in acest domeniu il reprezinta posibilitatea de a scana de la o distanta sigura obiectivele studiate, ceea ce duce la evitarea unor accidente si evenimente nedorite.

Rezultatul scanarii 3D se poate exporta in format CAD care ulterior se poate importa in diverse alte softuri la indemana oricarui specialist din domeniu.

Rezultatul scanarii 3D se poate exporta in format CAD care ulterior se poate importa in diverse alte softuri de prelucrare la indemana oricarui specialist in domeniu.