Istoric

Am inceput activitatea in 2005. Mai jos gasiti cateva repere cheie in drumul nostru spre ceea ce este acum Melny Grup.
Toti pasii au fost realizati din dorinta noastra de a fi mai aproape de clientii nostri si de a gasi impreuna cu ei cele mai bune solutii.
2005
D&M Topografie SRL
Se infiinteaza D&M Topografie SRL

precursoarea firmei Melny SRL. D&M Topografie SRL – activeaza in special pe partea de asistenta topografica in santier.

2007
Melny SRL
Infiintam firma Melny SRL

care continua activitatea firmei D&M Topografie SRL. Se incepe diversificarea activitatii pe langa santiere si prin realizarea de planuri topo si masuratori topografice.

Devenim una dintre principalele firme de topografie care ofera asistenta topografica in santierele de infrastructura. Participam la importante proiecte ca: Autostrada Arad – Timisoara, Autostrada Sebes – Orastie, Autostrada Nadasel-Topo Mica, Racord podul peste Dunare Calafat – Vidin, Reabilitare DN66 Filiasi – Rovinari, Reabilitare DN1C Dej – Baia Mare, Reabilitare DN15A Targu Mures – Saratel, Reabilitare DN14 Sibiu-Medias-Sighisoara, Reabilitare DN1H Zalau – Alesd, Reabilitare DN66 Bumbesti Jiu – Petrosani, Reabilitare DN76 Deva – Oradea, Extindere retea canalizare Breaza, Reabilitare si extindere aeroporturile: Mihail Kogalniceanu, Cluj-Napoca, Bacau.

Am realizat ridicarile topografice pentru proiectul BRUA – peste 450 km.

Am realizat ridicari topografice pentru proiectare de drumuri si autostrazi: peste 500 km.

Am realizat ridicari topografice pentru proiectare apa – canal: peste 5.000 km.

2013
Primele drone
Achizitie drona
Am fost printre primele firme din tara care face acest lucru. Drona este tip aripa cu camera foto folosita in fotogrammetrie.
2016
Scanner 3D
Primul scanner

Achizitionam primul scanner (un Scanner Leica C10) cu scopul de a deschide noi directii de dezvoltare. De asemenea suntem printre primele companii din tara care dezvolta acest serviciu: scanare si modelare 3D.

2017
Extindere
Activitate in Suedia

Incepem activitatea in Suedia in colaborare cu firma suedeza 90 Grader Mätteknik AB. Lucram ca si subcontractori pe diverse santiere din Suedia. Ajungem sa avem o echipa de 8 ingineri in Suedia.

2018
Proiecte externe
Activitate in Slovacia

Incepem activitatea in Slovacia in colaborare cu firma romaneasca DVF Constructii Excavatii SRL. Participam la un proiect important de constructii: Autostrada “by pass Bratislava”.

2019
Consolidare externa
TK Mätservice i Stockholm AB

Infiintam firma TK Mätservice i Stockholm AB impreuna cu firma suedeza TK Mätservice AB Örebro. Suntem printre putinele firme de topografie din Romania (sau singura) care avem filiala intr-o tara dezvoltata din Europa.

2020
Schimbari
Apare Melytopo SRL

Schimbam denumirea firmei ABC Topocad SRL si cooptam o parte dintre angajati in actionaratul companiei. Noua denumire este Melnytopo SRL si va prelua de la Melny SRL departamentele de masuratori topografice, cadastru si santiere.

2021
Iasi
Punct lucru Iasi

Infiintam primul punct de lucru in Romania in afara orasului Cluj-Napoca, respectiv in Iasi unde in scurt timp am ajuns la o echipa de 8 ingineri.

2021
Melny Scan SRL
Melny Scan SRL

Infiintam firma Melny Scan SRL care va prelua de la Melny SRL departamentul de fotogrammetrie, scanare si modelare 3D. De asemenea am cooptat in actionaratul firmei o parte dintre angajatii companiei.

2021
Holding
TK Mätservice Holding AB

S-a decis crearea in Suedia a firmei tip holding TK Mätservice Holding AB care sa inglobeze activitatea celor 2 companii: TK Mätservice Ab (cu activitate in Örebro si Kalstad, avand 14 angajati) si TK Mätservice i Stockholm Ab (cu activitate in Stockholm, avand 11 angajati). De asemenea se extinde in Suedia partea de fotogrammetrie si scanare 3D.

2022
Consolidare
MELNY TOPOSCAN GRUP

S-a infiintat firma MELNY TOPOSCAN GRUP SRL care va prelua 100% companiile: Melny Scan SRL si Melnygrup SRL. Actionarii din aceste doua companii se vor regasi in firma de grup. Acest lucru s-a facut pentru a avea o unitate in comunicare si pentru a creste calitatea serviciilor livrate clientilor. Astfel putem sa integram diverse solutii inovative in tot procesul nostru.

~--~

Continuam