Fotogrammetrie

Servicii

Scanare 3D

Scanarea 3D este una dintre cele mai noi metode de masurate. Instrumentul folosit este scannerul laser. Acesta poate masura mii sau milioane de puncte pe secunda…

Fotogrammetrie

Fotogrammetria este stiinta care se ocupa cu determinarea in timp si spatiu a obiectelor fixe, mobile sau deformabile si cu reprezentrea lor fotografica, grafica sau numerica pe baza de fotografii.

BIM

Intr-o era a informatiei digitale, in care tehnologiile avanseaza intr-un ritm alert, domeniul constructiilor nu a fost privat de acest progres. Acest progres este conceptul sub numele de BIM

Ai un proiect? Contacteaza-ne!

Va oferim consultanta si informatii specifice fara nici o obligatie contractuala
Combined ShapeCreated with Sketch.

De la Start pana la final -
Un singur furnizor de servicii

Fotogrammetrie

Masuratori precise - Echipamente profesionale - Softuri performante - Personal cu exper Fotogrammetria este stiinta care se ocupa cu determinarea in timp si spatiu a obiectelor fixe, mobile sau deformabile si cu reprezentrea lor fotografica, grafica sau numerica pe baza de fotografii.

Culegerea datelor pentru fotogrammetrie le efectuam cu ajutorul dronelor sau UAV-urilor. Drona sau aeronava fara pilot (Unmanned Aerial Vehicle – UAV) este un aparat de zbor in general de mici dimensiuni fara pilot care este controlat de la distanta: in baza unui plan de zbor / traseu prestabilit sau cu ajutorul unei telecomenzi.ienta.

Prelucrare date

Aceste echipamente sunt dotate cu senzori, GPS si au o camera foto de inalta rezolutie sau in infrarosu cu ajutorul carora inregistreaza mai multe fotografii. Acestea pot fi georeferentiate cu ajutorul punctelor de control de la sol obtinandu-se in final un ortofotoplan de inalta rezolutie. De asemenea cu ajutorul softurilor specializate se ot obtine modelul digital al terenului sau un „nor de puncte”.

Aplicatii ale fotogrammetriei

masuratori topografice si realizarea de: ortofotoplan, model digital al terenului, imagini raster
calcule volumetrice
inspectarea liniilor electrice, de gaz, poduri, baraje
monitorizari ale parcurilor nationale
monitorizari ale padurilor
monitorizarea culturilor agricole
monitorizare situri arheologice.

Sectoare in care suntem specializati

Servicii de fotogrammetrie topografica

Odata cu dezvoltarea sectorului agricol a devenit foarte importatanta obtinerea de informatii despre stadiul culturilor si identificarea zonelor cu probleme pentru a putea fi gasite solutii in remedierea acestora.

Una dintre solutii este folosirea dronelor. Acestea pot fi echipate cu diferite tipuri de camere: spectru vizibil, infrarosu, termale video HD etc. Aceasta metoda este o metoda rapida care furnizeaza foarte multe informatii necesare in luarea unor decizii.

Se pot livra beneficiarilor:

ortofotoplanul zonei studiate
modelul 3D al terenului
plan de situatie cu reprezentarea pantelor terenului si a traseelor de scurgere a apelor, cu reliefarea zonelor de acumulari de apa respectiv cu deficit de apa
planuri / harti tematice in cazul folosirii camerelor termale.

Servicii de fotogrammetrie arhitecturala

Pentru detalii arhitecturale se foloseste culegerea de fotografii atat de la sol cat si in combinatie cu zbor cu drona sau cu scanarea lidar 3D.

Rezultatele care se obtin pot fi de forma:

nor de puncte
model 3D tip obiect
suprafete mesh.

Acestea pot fi cu usurinta printate 3D, obtinandu-se o copie fidela a obiectului photoscanat.

Avantajele acestei metode consta in obtinerea de replici fidele 3D ale obiectului analizat cu o acuratete ridicata.

Servicii de fotogrammetrie pentru arheologie

Pentru studierea siturilor arheologice a devenit o practica in utilizarea dronelor. Acestea au marele avantaj ca pot obtine fotografii din aer ale intregului sit arheologic.

Aceste fotografii pot sa ofere informatii si indicii arheologilor in vederea studierii sitului. Imaginile aeriene pot sugera arheologilor existenta anumitor obiective arheologice nedescoperite inca

Utilizarea dronelor se poate face si in zonele greu accesibile, iar prin culegerea de fotografii se obtin informatii utile ce pot fi folosite ulterior.

Servicii de fotogrammetrie industriala

Inspectia unor obiective industriale este uneori dificila din cauza accesibilatii reduse: de exemplu acoperisul cladirilor, turnuri, zone cu substante periculoase, zone cu risc ridicat de accident. In aceste situatii este ideal a se folosi dronele.

Rezultatul culegerii de date poate fi livrat sub forma;

ortofotoplan
nor de puncte
plan de situatie
model 3D.